Koel- en opslagbedrijf

In het Koel- en Opslagbedrijf wordt een diversiteit aan producten opgeslagen en deze worden met een grote mate van zorgvuldigheid behandeld. Alle benodigde faciliteiten alsmede de kennis voor de opslag, overslag en handling zijn aanwezig. Het bedrijf kan uw voorraad beheren en is 100% dienstverlenend ingesteld. Het uitleveren van deelpartijen is ons dagelijks werk.

Hardfruit Koeling

Onze koeling bestaat uit 10 miljoen kg Ammoniak Koeling , deze is uiterst geschikt voor lange bewaring van peren , verder is er  2.5 Miljoen kg kilo Freon koeling, deze is uiterst geschikt voor het koelen van appels zoals het ras  Elstar onder DCS condities.

De koeling wordt geadviseerd door Frank vd Geyn van FBR Wageningen.

Om biologisch fruit op te slaan is het speciale Skal certificaat aanwezig.

Van den Brink BV kan uw hardfruit opslaan in grote en kleinere gasdichte koelcellen onder verschillende luchtsamenstelling (ULO) en luchtvochtigheid, wat de maximale bewaarperiode van het product verlengt.

Uw hardfruit kan te allen tijde gekeurd worden door onze eigen kwaliteit keurmeester, die daar over rapporteert naar u, als klant.

Om uw product vanuit het koelhuis te laten sorteren in ons pakstation , is er de mogelijkheid aanwezig om uw product naar het pakstation over te brengen middels eigen vrachtauto.

Importproducten Koeling

Importproducten Koeling behoort zeker ook tot de mogelijkheden bij Van den Brink BV. Ieder gewenst klimaat is mogelijk, echter tot -4 graden, er is een uitgebreide specialisatie op het gebied van precisieconditionering. Er zijn cellen van 80 tot 400 palletplaatsen.

Ons bedrijf is bekend met vele variëteiten aan fruit, citrus, etc. ​

- Appelen
- Peren
- Druiven
- Citrus
- Meloenen
- Aardappels
- Uien
- Kiwi’s
- Knoflook
- Gember
- Zuivel (Eieren, Kaas, etc)

Extra handelingen zoals het handlossen van zeecontainers, ompakken, kwaliteitssortering, stickeren en palletiseren etc. kunnen  door ons verzorgd worden.

Het laden en lossen gebeurt snel aan vijf laad- en losdocks of direct bij de betreffende koelcel. Er zijn nauwelijks wachttijden. Het bedrijf beschikt over het juiste interne transport om de klant goed en snel van dienst te zijn. Een goede service is aanwezig !

Uw geleverd product kan te allen tijde gekeurd worden door onze eigen kwaliteit keurmeester, die daarover rapporteert naar u als klant.

Koelen van bomen en planten

Er zijn enkele koelcellen aanwezig  met bevochtigers zodat plantmateriaal lang en maximaal in rust blijft.

Droge Opslag

Natuurlijk behoort droge opslag voor kort of lang termijn ook tot de mogelijkheden bij Van den Brink BV. U kunt hierbij denken aan allerlei producten die niet geconditioneerd bewaard hoeven te worden.