February 28, 2018

Realisatie nieuwbouwplan

Het  bouwplan  van het 2e ammoniak koelcomplex is in volle gang bij ons.

Er is vergunning waarmee  dit jaar fase 1 gebouwd wordt,  volgend jaar hopen we fase 2 te voltooien met pakstation, koeling en personele ruimtes.

Het huidige pakstation is nu 1,5 km van het koel-,en opslagbedrijf gelegen.

Frank vd Geijn van WUR en Anne van Rossum van DLV begeleiden de bouw tot een goed einde. ``We laten niets aan het toeval over``.

We werken samen met:

Staalbouw:                             Bouwbedrijf Hoogendoorn.

Cel-panelen en deuren:       Roma.

Koeltechniek:                         Van Kempen.

CA bewaring:                          KTI en Van Amerongen.

Elektra:                                    Van Eck Waardenburg.

Er is 900 ton hardfruit freonkoeling gesloopt en er komt bijna 4  miljoen kg peren  ammoniakkoeling bij op 2500 m2 nieuwbouw. Met deze bouw kunnen we 11 miljoen kg. hardfruit bewaren op de Tuurdijk in `t Goy.

Er komen 3 geïsoleerde laaddocks  aan een gekoelde expeditie ruimte met aansluitend  ulo koelcellen van 140 ton en 160 ton peren. Alle cellen krijgen ook ultrasone bevochtiging.

Het wordt een duurzaam gebouw met  uitbreiding van zonnepanelen, hoge isolatiewaarde,  zolderkoeling, ledverlichting etc.

Tevens wordt  er een noodstroomvoorziening gerealiseerd in de nieuwe traforuimte.

We bouwen zeer toekomstbestendig met 120 min. brandwerende muren en deuren te gebruiken in combinatie met brandmeldsysteem. Er is veel aandacht aan veiligheid voor mens en product.

Het wordt uitgevoerd volgens de hoogste normen met zeer veel capaciteit en de beste techniek en materialen  voor de meest optimale bewaring.

Op 15 augustus zal de bouw en  installatie afgerond zijn.

Neem even een kijkje in het fotoalbum om de vorderingen te zien.

Please reload